Голова Держатомрегулювання України відвідав Чорнобильську АЕС

20 травня 2014 року Голова Державної інспекції ядерного регулювання України Сергій Божко та тимчасово виконуючий обов’язки директора Державного підприємства «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки» (ДНТЦ ЯРБ) Ігор Шевченко відвідали майданчик Чорнобильської АЕС.

Візит мав на меті ознайомлення нового керівництва українського регулюючого органу з реалізацією міжнародних проектів, пов’язаних з об’єктом «Укриття» та зняттям з експлуатації Чорнобильської АЕС.

zavod_RAV

Завод з переробки рідких РАВ. Фото Чорнобильської АЕС

Після того, як керівництво ДІЯРУ оглянуло ключові об’єкти майданчика, а саме: зону монтажу нового безпечного конфайнменту (об‘єкт «Арка»), завод з переробки рідких радіоактивних відходів, промисловий комплекс з переробки твердих радіоактивних відходів, а також машинний зал ЧАЕС, було проведено нараду, присвячену обговоренню актуальних питань реалізації проектів на майданчику ЧАЕС. Участь у нараді взяли директор Чорнобильської АЕС Ігор Грамоткін та Голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Володимир Холоша.

Особлива увага в ході наради була приділена вдосконаленню системи проведення державної експертизи з ядерної та радіаційної безпеки, зокрема, проектів міжнародної технічної допомоги. Також було наголошено на необхідності підвищення якості документів, що подаються на експертизу в рамках реалізації проектів на майданчику ЧАЕС.

Сергій Божко зазначив, що Державна інспекція ядерного регулювання України, усвідомлюючи всю складність зняття ЧАЕС з експлуатації та перетворення об’єкта «Укриття», буде приділяти особливу увагу процесу проходження державної експертизи проектів міжнародної технічної допомоги.

Редакція сайту 23/05/2014