Лідери країн «Великої сімки» закликали до консолідації зусиль для успішного завершення чорнобильських проектів

Лідери Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполученого Королівства, Сполучених штатів Америки, Президент Європейської ради і Президент Європейської комісії (лідери країн «Великої сімки») зустрілися в Брюсселі 4-5 червня 2014 року в форматі «G7».

G7

Лідери країн «Великої сімки»

На саміті була прийнята Декларація, покликана продемонструвати єдність світових лідерів у вирішенні питань миру і безпеки, політичних, економічних, екологічних питань, партнерства, розвитку демократії.

Особливу увагу в Декларації було приділено питанням Чорнобильського майданчику. Зокрема, в Декларації сказано, що проекти з перетворення Чорнобильської майданчика у сталий та екологічно безпечний стан, які фінансуються співтовариством донорів, досягли завершальної стадії. Усвідомлюючи всю складність реалізації цих перших у своєму роді проектів, лідери країн «Великої сімки» закликали всі зацікавлені сторони докласти додаткові зусилля для успішного завершення цих проектів, а також звернулися до всіх сторін проекту стримувати зростання витрат.

Сайт Чорнобильської АЕС