Україна взяла участь в міжнародній Конференції з питань ядерної захищеності «Зміцнення глобальних зусиль»

1-5 липня 2013 року в м. Відень, Австрійська Республіка, відбулась міжнародна Конференція з питань ядерної захищеності «Зміцнення глобальних зусиль», у якій взяли участь більше 1300 представників зі 123 держав-учасниць МАГАТЕ та 21 міжнародної організації, в тому числі й представники Держатомрегулювання, Інституту ядерних досліджень та Міненерговугілля України.

IAEA_0907

У своєму виступі на відкритті Конференції Генеральний директор МАГАТЕ Ю.Амано зазначив, що це перша міжнародна Конференція з ядерної захищеності на міжміністерському рівні і присутність такого високого представництва свідчить про те, що держави світу й міжнародні організації відповідально відносяться до питань зміцнення глобальних зусиль захисту ядерних установок і ядерних та радіоактивних матеріалів від зловмисних дій.

На порядку денному були розглянуті питання використання та зміцнення міжнародного законодавства у сфері ядерної захищеності, інформаційна та комп’ютерна безпека, взаємозв’язок радіаційної безпеки та ядерної захищеності, зміцнення режиму ядерної захищеності, навчання та підготовка персоналу, ядерна криміналістика тощо.

За виступами її учасників ця Конференція сприятиме зміцненню ядерної захищеності держав, підвищенню рівня міжнародного співробітництва, зниженню загроз ядерного тероризму, визначенню пріоритетів діяльності МАГАТЕ у сфері ядерної захищеності на 2014-2017 роки.

SNRC 09/07/2013