На РАЕС проведені антитерористичні навчання

29 липня 2016 року на Рівненській АЕС відбулись спільні з Нацгвардією України і Службою безпеки України (СБУ) тренування та навчання з перевірки ефективності об’єктового плану взаємодії у разі вчинення диверсії та антитерористичної захищеності.

У відповідності до Графіку проведення у 2016 році спільних з Нацгвардією України і СБУ тренувань та навчань за спеціально розробленим планом–сценарієм на ВП «Рівненська АЕС» 29 липня 2016 року проведені спільні навчання за участю Служби Безпеки України, Національної поліції України, Національної гвардії України, ДСНС України, Збройних сил України, Державної прикордонної служби України, ДП «НАЕК «Енергоатом», ВП «Рівненська АЕС», Рівненської обласної державної адміністрації, Володимирецької районної державної адміністрації, Варашського міськвиконкому.

Навчання із залученням усіх силових структур проведено у два етапи, у першому з яких були задіяні сили УСБУ в Рівненській області, другий стосувався відпрацювання практичних завдань на території РАЕС.

За словами начальника управління Служби безпеки України в Рівненській області Василя Бедрія, метою навчань було блокування та знешкодження диверсійно-розвідувальних груп, а також відпрацювання спільних дій у випадку тих чи інших надзвичайних подій. «Враховуючи проведення на території України АТО, посилюється захист стратегічних обєктів. На РАЕС застосовано комплекс технічних та силових заходів, в тому числі й технічний захист інформації. Захищеність РАЕС сьогодні відповідає рівню, який вимагається оперативною обстановкою в нашому регіоні», – підсумував Василь Бедрій.

Олексій Муляренко, голова Рівненської ОДА, який спостерігав за навчаннями, також оцінив ступінь захисту РАЕС як високий. Він відзначив рівень підготовки, технічних засобів, техніки, яка є на озброєнні військової частини Нацгвардії 3045 з охорони РАЕС та 2-го ДПРЗ.

Задоволений рівнем підготовки, який показали під час навчань сили Нацгвардії та ДСНС, що задіяні в охороні РАЕС, генеральний директор РАЕС Павло Павлишин. – Для підвищення захищеності на РАЕС вживається комплекс заходів, зокрема військова частина цього року отримала нову техніку. Для можливості удосконалення військової підготовки особового складу в/ч 3045 Національної гвардії України проводиться реконструкція приміщень та території військової частини.

Цьогорічні навчання були генеральним тренуванням перед міжнародними навчаннями, які відбудуться за участі американських військових наступного року. 

Джерело