“Енергоатом” і корейська KHNP співпрацюватимуть у добудові двох блоків Хмельницької АЕС

НАЕК «Енергоатом» і компанія Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) підписали Меморандум про взаєморозуміння.

1472636553-1367

Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», оператор усіх діючих АЕС України, і корейська енергетична компанія Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) 31 серпня підписали меморандум про взаєморозуміння з метою розширення взаємодії в ядерно-енергетичній галузі, де одним із пріоритетних напрямків буде добудова третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС, повідомляє прес-служба «Енергоатома».
 
«Основними напрямками співпраці стануть питання добудови енергоблоків №3 і №4 Хмельницької АЕС та реалізації проекту «Енергетичний міст Україна – Європейський Союз», – відзначають в компанії.
 
Згідно з повідомленням, меморандум про взаєморозуміння підписали президент «Енергоатома» Юрій Недашковський і президент, головний виконавчий директор KHNP доктор Сок Чо.
 
«НАЕК «Енергоатом» вітає початок співпраці з провідною світовою компанією – Korea Hydro & Nuclear Power. Ми переконані, що наша спільна робота дасть додатковий імпульс для розвитку вітчизняних технологій в атомній енергетиці», – цитує прес-служба Недашковського.
 
Зазначається, що з метою організації виконання меморандуму під час зустрічі була досягнута домовленість про формування керівного комітету, до складу якого увійдуть два співголови (по одному представнику від кожної сторони) і члени комітету. Члени керівного комітету будуть координувати всі питання співробітництва в рамках цього меморандуму, а також розробляти на підставі цього співробітництва відповідні комерційні угоди (чи ряд угод).
 
За словами президента і головного виконавчого директора KHNP, проект добудови енергоблоків №3 і №4 Хмельницької АЕС буде успішно завершений, якщо НАЕК «Енергоатом» і KHNP будуть працювати разом на спільну мету.
 
«Особливо, враховуючи, що обидві компанії накопичили багатий досвід і знання за період будівництва та експлуатації атомних електростанцій протягом останніх 40 років», – підкреслив доктор Сок Чо.
 
У меморандумі зазначено, що Україна та Республіка Корея є країнами-членами Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) та учасниками Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, які сумлінно дотримуються своїх зобов’язання щодо нерозповсюдження ядерної зброї. Партнери вважають, що їх співробітництво у сфері мирного використання ядерної енергії сприятиме стабільному соціально-економічному розвитку України та Республіки Корея.