У процентному вимірі найбільше туристів-іноземців приїжджає у Чорнобиль

Найбільше туристів-іноземців в Україні у процентному співвідношенні має наразі Чорнобильська зона, закрита після аварії на ЧАЕС.

Про це розповіла у розмові з кореспондентом Укрінформу народний депутат України, голова підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, член правління ГО “Асоціація індустрії гостинності України” Анна Романова.

“Парадоксально, але туризм може розвиватися у такій області, у якій цього навіть ніхто не очікував. Якщо брати зараз за туристичними іноземними потоками, то більше всього приїжджають, у відносному співвідношенні, у Чорнобильську зону. У Чорнобиль приїжджають щороку 20-25 тис. туристів, з них 80% – іноземці. Таким співвідношенням не може похвалитися жодна дестинація (туристична місцевість. – Ред.)”, – розповіла Романова.

І це при тому, зазначила вона, що Чорнобильська зона є закритою, а щоб офіційно потрапити туди, потрібно отримувати спеціальні дозволи. Та й ціна для туристів є тут досить немалою. “Одноденний тур у Чорнобильську зону коштує 300 євро. Здавалося б, хто поїде у закриту зону, яка відлякує?! Це яскравий приклад того, коли виявляє ініціативу місцевий туристичний актив”, – наголосила голова підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності.

Фото: Олександра Сироти

“Укрінформ”