Уряд схвалив нову Енергетичну стратегію України

Уряд схвалив Енергетичну стратегію України на період до 2035 року «Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність». Про це повідомляє Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.

За його словами, це програмний документ, який окреслює весь комплекс широкомасштабних реформ в енергетичному секторі держави.

«В основі нової енергетичної політики країни досить амбітні цілі – зниження енергоємності економіки у два рази до 2030 року,  збільшення українського виробництва як традиційних, так і альтернативних джерел енергії», – наголосив Володимир Кістіон.

Відповідно до документа, нова структура потреб в енергетиці виглядає так: атомна енергія до 2035 року даватиме 50% електроенергії країни, відновлювальні джерела – 25%, гідроенергетика – 13%, а решта покриватиметься за рахунок теплових електростанцій.

Два роки цей стратегічний документ опрацьовувався у різних версіях. У роботі над ним брали участь найповажніші наукові центри країни, включно з Національним інститутом стратегічних досліджень, міжнародні та вітчизняні експерти, громадські організації. Це – узагальнюючий документ, що визначає цілі нашої держави до 2035 року і глобальні кроки для їхнього досягнення.

«Підвалини для сталого енергетичного майбутнього нашої країни закладено. Енергетична стратегія визначає лише цілі держави, реалізація яких має бути відображена у покроковому плані. Тому попереду у нас ще багато роботи», – резюмував Володимир Кістіон.

За матеріалами “Урядового порталу