Завершено перший етап будівництва ЦСВЯП

Компанія “Укрбудмонтаж”, що входить до складу корпорації “Укрбуд”, завершила перший етап будівництва Централізованого сховища для відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) у Чорнобильській зоні відчуження.
 
Згідно з повідомленням, компанія вже побудувала огорожу, пропускні пункти, службову автодорогу, каналізаційні та дренажні системи, водні резервуари, систему освітлення і електропостачання.
 
За інформацією прес-служби, “Укрбудмонтаж” продовжує будівництво 6 кілометрів залізниці, яка з’єднає сховище з існуючою залізничною інфраструктурою у зоні відчуження. Виконані роботи дозволять перейти до основного етапу будівництва адміністративних будівель та майданчика, на якому будуть розміщені контейнери з відпрацьованим ядерним паливом.
 
Централізоване сховище для відпрацьованого ядерного палива прийматиме на зберігання відпрацьоване паливо з трьох українських АЕС. Загальна ємність ЦСВЯП складатиме 16 529 відпрацьованих тепловиділяючих збірок для реакторів типу ВВЕР-440 та ВВЕР-1000. Підрядник будівництва контейнерів, в яких буде перебувати паливо, – американська компанія Holtec International. Функцію експлуатації сховища покладено на держпідприємство “НАЕК “Енергоатом” – компанію-оператора АЕС, найбільшого виробника електроенергії в Україні.

Прес-служба “Укрбудмонтаж”