Держатомрегулювання вперше приймає з візитом Робочу групу з гармонізації реакторної безпеки WENRA

У період з 5 по 8 червня 2018 року Державна інспекція ядерного регулювання України вперше приймає з офіційним візитом Робочу групу з гармонізації реакторної безпеки Західноєвропейської асоціації ядерних регуляторів (RHWG WENRA).

Перше засідання Робочої групи відкрив Голова Держатомрегулювання Григорій Плачков: «Для Держатомрегулювання участь у WENRA є надзвичайно важливою, адже дозволяє Україні вдосконалювати національне законодавство з питань ядерної та радіаційної безпеки відповідно до стандартів ЄС (референтних рівнів WENRA), а також брати участь у їх розробці».

За словами Григорія Плачкова, незважаючи на ті виклики, що постали перед Україною на часі, наша держава на правильному шляху до Євроінтеграції. «Й активна участь у WENRA на регулярній основі – одна з вагомих складових цього процесу», – підсумував Григорій Плачков.     

Протягом тижня представники ядерних регуляторів країн Європейського Союзу, Швейцарії, Японії, Канади, Білорусії та України обговорюватимуть низку актуальних за напрямом питань. Серед них: вдосконалення та імплементація референтних рівнів WENRA для діючих реакторів; оновлення вимог WENRA для нових АЕС; подальший план роботи RHWG WENRA; зворотній зв’язок після проведення першої тематичної партнерської перевірки за напрямом «управління старінням систем, елементів та конструкцій» та ін. 

Редакція веб-сайту Uatom.org