Оголошено тендер на забезпечення інформаційної підтримки у рамках реалізації проекту Амністії ДІВ

Громадська організація «Чорнобильський інститут досліджень і розвитку» запрошує взяти участь у тендері на виробництво комунікаційних матеріалів, рекламування та надання комунікаційних послуг для реалізації проекту «Інформаційна кампанія та робота з громадськістю про Програму амністії покинутих джерел іонізуючого випромінювання» у Дніпропетровській області.

У травні 2017 року за підтримки Уряду Сполучених Штатів Америки було започатковано Програму амністії покинутих джерел іонізуючого випромінювання, у рамках якої запущено пілотний проект «Інформаційна кампанія та робота з громадськістю про Програму амністії покинутих джерел іонізуючого випромінювання» у Дніпропетровській області. Реалізація Програми стала можлива завдяки внесеним змінам до Кримінального кодексу України у 2016 році, а саме: звільнення від кримінальної відповідальності особи, котра добровільно передає органам влади радіоактивні матеріали (джерела іонізуючого випромінювання, радіоактивні речовини тощо), що перебувають у будь-якому фізичному стані.

Як повідомляють у ГО «Чорнобильський інститут досліджень і розвитку» Програма амністії покинутих джерел іонізуючого випромінювання допоможе Уряду України зменшити число закритих джерел, забезпечивши підтримку у їх поверненні. Крім того, програма повинна спростувати думку про існування попиту на незаконні радіоактивні матеріали.

У зв’язку з цим, «Інформаційна кампанія та робота з громадськістю про Програму амністії покинутих джерел іонізуючого випромінювання» має на меті підвищити рівень радіаційної безпеки населення та навколишнього середовища, сприяти розвитку відповідної культури поведінки та активної позиції суспільства щодо використання ДІВ, забезпечити  суспільство інформацією щодо умов звільнення від кримінальної відповідальності у випадку добровільної здачі ДІВ (ст.265 Кримінального кодексу України), а також розробити інформаційний матеріал для підвищення поінформованості населення про утримання ДІВ.

Пропозиції щодо участі у тендері  можна надавати до 11 січня 2019 року, попередньо надіславши запит для отримання комплекту необхідної документації на електронну адресу:  info@chornobyl.institute до 23:59 EET, 04 січня 2019 року.

Усі запитання та уточнення можна отримати за тією ж електронною адресою, надіславши лист із темою: «Питання щодо ЗП на виробництво, рекламування та надання комунікаційних послуг».

Аплікаційна форма знаходиться за посиланням: Tenderer application

Детальніша інформація на prostir.ua

Редакція Uatom.org