Kinder, küche, kirche? Або наскільки сучасними є погляди на рівність серед фахівців з фіззахисту

Компанія Mattel випустила гендерно-нейтральну Барбі, а на конференції з фіззахисту обговорюють гендерну рівність.

«Куди котиться світ?» – можливо, запитаєте ви.

«У майбутнє, де кожен матиме змогу реалізовувати себе як особистість, не зважаючи на умовності та стереотипи» – дадуть відповідь доповідачі секції «Гендерна рівність» XVI Конференції з фізичного захисту, обліку та контролю ядерних матеріалів, що проходить цими днями у Львові.

На фото зліва направо: Олександра Заїченко, начальник юридичної служби військової частини №3043;
Наталія Клос, головний спеціаліст сектору фізичного захисту об’єктів ядерно-енергетичного комплексу Департаменту ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу;
Любов Любінецька,
начальник режимного-секретного відділу ДСП «ЦППРВ»;

Юлія Скрипка, провідний інженер-технолог групи ядерних матеріалів відділу ядерної безпеки ВП «ЗАЕС»;

Що перше приходить на думку, коли ви чуєте слово «гендер»? Згадується фемінізм, або зміна статі, або ЛГБТ? Насправді ж, в сучасному розумінні термін «гендер» (англійською «gender» – рід) використовується для позначення психосоціальних та соціокультурних ролей чоловіка та жінки як особистостей. Фізичний захист історично вважається «суто чоловічою» справою через необхідність використання військових підрозділів, радіоактивність, наявність в роботі багатьох конструктивних та приладових складових, необхідність реагування на фізичні загрози. Насправді ж ця традиційність – це і є нерівність гендерів. Тобто через сформовану суспільну думку жінки за замовчуванням вилучаються із чесної конкуренції, що має існувати у будь-якій галузі.

Нині ситуація в світі щодо рівних прав та можливостей змінюється дуже швидко, і Україна не має іншого вибору, як долучитися до цього процесу. Одним із найяскравіших прикладів успішного поєднання материнства з приголомшливою кар’єрою є Урсула фон дер Ляєн, що у 2019 році була обрана Європейським парламентом на посаду президента Європейської комісії. Разом із чоловіком, вона виховує сімох дітей.

«Я старанно працюю над збільшенням частки жінок у штаті Агентства, особливо на більш високих посадах. Моя мета – домогтися гендерного паритету серед самих високопоставлених чиновників до 2021 року», – такі пріоритети розставив у своїй заяві покійний Генеральний директор МАГАТЕ Yukiya Amano на минулорічній сесії Генеральної Асамблеї ООН

Конституцією України визначено, що громадяни України мають рівні права та свободи і є рівними перед законом. За статистикою, що була приведена Наталією Клос, головним спеціалістом сектору фізичного захисту об’єктів ядерно-енергетичного комплексу Департаменту ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу, жінки поступово долучаються до процесу створення фіззахисту на ядерних об’єктах. Хоча поки що це майже не стосується керівних посад, де відсоток жінок мінімальний. Згідно статистичному дослідженню Міненерговугілля України, що було проведено серед всіх організацій, залучених у процес підтримки ядерної захищеності, відсоток жінок у підрозділах з фіззахисту складає 12% серед працюючого персоналу, і 6% серед керівного складу.

А вже серед студентів, що навчаються за цим напрямом розподілення зовсім інше – 30% студенток проти 70% студентів.

Любов Любінецька, начальник режимного-секретного відділу ДСП «ЦППРВ», зазначила у своїй доповіді, що у Глобальному рейтингу гендерної рівності у 2018 році Україна зайняла 65-те місце серед 149 країн світу.

«Ставлення до питання захисту прав жінок в сучасній Україні неоднозначне. З одногу боку ми декларуємо вірність європейським підходам, з іншого – багато хто розглядає гендерну рівність як нав’язану ззовні штучну ідеологему», – підсумує доповідачка.

Цікаве дослідження за темою гендерної рівності зробила Олександра Заїченко, начальник юридичної служби військової частини №3043: опитала своїх колег-військовослужбовців на керівних посадах, що вони думають з приводу гендерної рівності. Загальне відношення можна викласти у вигляді однієї цитати: «Ми намагаємось не призначати жінок на ризиковані робочі місця, не тому що вони не є кваліфікованими, а тому, що ми хочемо їх захистити».

На думку пані Олександри: «Головне – це надати змогу жінці реалізовувати її професійні амбіції в тій справі, що їй до душі, та без перепон просуватися кар’єрними сходинками».

Тема викликала запальні дискусії серед учасників конференції. До речі, жінок серед більш ніж шістдесяти учасників всього вісім. Але початок покладено, бо процес обговорення – це старт зміни суспільної думки. Кожний має можливість обдумати: чи є його позиція саме його позицією, а не просто тим, до чого людина звикла.

Редакція Uatom.org