Зараження коронавірусом зафіксоване в працівника «Енергоатома»

Захворювання на коронавірусну інфекцію Covid-19 виявлено в одного з працівників дирекції НАЕК «Енергоатом», яка розташована в Києві. За оцінкою лікарів, стан хворого стабільний – він перебуває в лікарні. Обставини, за яких він заразився, з’ясовуються.

У зв’язку з цим, усіх працівників, які контактували з хворим, відправили на самоізоляцію. В офісних будівлях дирекції «Енергоатома» проводиться регулярна дезінфекція приміщень, працівники проходять обов’язковий температурний скринінг, отримують засоби індивідуального захисту й антисептики.

Як ми повідомляли раніше, з початком карантину для критично важливих груп оперативного персоналу АЕС НАЕК «Енергоатом» організвала ізольований прохід на робочі місця без контакту з іншими співробітниками. Їх розмістили на проживання в окремих приміщеннях готельних комплексів міст-супутників атомних станцій, звідки до промислових майданчиків електростанцій їх доставляють окремими маршрутами.

Усі ці робітники працюють у засобах індивідуального захисту під постійним медичним моніторингом стану їхнього здоров’я на робочих місцях і в місцях ізоляції. Співробітники, не задіяні в технологічних процесах, переведені на дистанційний режим роботи.

У структурних підрозділах ДП «НАЕК «Енергоатом» усі наради перевели в режим селекторних, веб- та «Скайп»-конференцій, а всі відрядження скасовані.

Окрім того, за постановою Кабінету Міністрів України № 40 в’їзд та виїзд із міст Енергодар, Нетішин, Вараш і Южноукраїнськ, де розташовані АЕС, обмежений на час карантину.

За матеріалами НАЕК «Енергоатом»