Коронавірусну інфекцію діагностували у вісьмох атомників

Шість підтверджених випадків захворювання на коронавірус зафіксовано серед персоналу трьох АЕС України, за даними на 29 квітня.  Двоє працівників інфіковані на Запорізькій АЕС (їх доправлено на лікування),  двоє працівників захворіли на Хмельницькій АЕС (перебувають на стаціонарному лікуванні), госпіталізовано ще двох  працівників із Южно-Української АЕС, у яких підтверджено діагноз. 

Крім того, один випадок захворювання на COVID-19 був на ВП «Атомремонтсервіс» ДП «НАЕК «Енергоатом» в м. Славутич та ще один — ВП «Атоменергомаш» в м. Енергодар.

Осіб, про яких відомо, що вони контактували з інфікованими, відправили на самоізоляцію, а медичні заклади за місцем їх проживання поінформовані про відповідні ризики.

Серед критично важливого персоналу АЕС випадків зараження COVID-19 не виявлено.

НАЕК «Енергоатом» нагадує, що з кінця березня групи технічного керування (ГТК) та оперативники, робочі місця яких розташовані на блочних щитах керування (БЩК) енергоблоків АЕС України, переведені в режим ізоляції.

На період карантину для ізольованого персоналу на базі санаторно-профілактичних комплексів та готелів міст-супутників АЕС створено всі необхідні соціально-побутові умови для проживання, харчування та відпочинку.  Критичний персонал транспортується до місць роботи спеціальними маршрутами.  Ізольований персонал забезпечено засобами індивідуального захисту, організовано постійний медичний моніторинг стану здоров’я на робочих місцях і в місцях ізоляції з документуванням результатів.

Працівники підрядних організацій, які працюють на виробничих майданчиках АЕС, проходять на території лише за спеціальними перепустками, які можуть отримати лише ті, хто надав усі документи за розширеним переліком, пройшов анкетування та медогляд.

За матеріалами НАЕК «Енергоатом».