Мінекоенерго сприятиме виходу Східного ГЗК з кризи

Спільними зусиллями міністерство енергетики та захисту довкілля, державне підприємство «Східний гірничо-збагачувальний комбінат»  та профспілки планують напрацювати пропозиції з вирішення проблем комбінату та підвищення його ефективності.

Про це повідомила колективу держпідприємства в. о. міністра Ольга Буславець під час зустрічі 2 червня.

Фото: прес-служба міністерства енергетики та захисту довкілля

Східний ГЗК має борги по заробітній платі, за енергоносії, йому можуть вимкнути електрику. Однією з причин заборгованості є несплата НАЕК «Енергоатом» за продукцію комбінату.

«Східний гірничо-збагачувальний комбінат – єдине підприємство в Україні з видобутку урановмісної руди. Ми не можемо дозволити країни втратити це унікальне підприємство і висококваліфікованих працівників, якими ви є», – наголосила Ольга Буславець.

Ситуацію на СхідГЗК міністр пояснила кризовими явищами, які зараз є в енергетичній галузі. Над стабілізацією ринку електроенергії, за її словами, працює Антикризовий штаб на чолі з прем’єр-міністром.

Учасники наради домовилися, що керівництво Східного ГЗК та профспілки розроблять пропозиції вирішення поточних проблем і недопущення їх у майбутньому, а також  план підвищення ефективності підприємства, після чого без затримок подати їх до міністерства. Буславець запевнила колектив ГЗК у максимальному сприянні з боку міністерства.

За матеріалами Міністерства енергетики та захисту довкілля.