2,5 роки без зупинки. Новий рекорд безперервної роботи енергоблока в Північній Америці

Енергоблок №1 АЕС “Дарлінгтон” встановив новий рекорд у Канаді й Північній Америці, пропрацювавши 895 днів безперервно. Реактор Candu працює з 26 січня 2018 року без зупинок на обслуговування чи ремонт.

“Відмінні показники першого енергоблока відображають глибоку відданість наших працівників ефективному управлінню нашими енергоблоками для добра всіх канадців, повідомила державна компанія Ontario Power Generation (OPG), яка володіє електростанцією. – Ця історія успіху є свідченням надійності станції “Дарлінгтон”, яка виробляє чисту елекртику 24 години на добу, сім днів на тиждень”.

Машинна зала 1-го енергоблока АЕС “Дарлінгтон”. Фото: OPG.

 Попередній рекорд, 894 дні, установив 7-й енергоблок АЕС “Піккерінг”, що теж належить OPG.

Довідка: Candus – це реактор з водою під тиском. Такі реактори, як і вдосконалені реактори з газовим охолодженням, за своєю конструкцією дозволяють перезавантажувати паливо без їх зупинки. Світовий рекорд неперервної роботи АЕС утримує енергоблок № 1 (з газовим охолодженням) на АЕС “Кайга” в Індії, який було зупинено 31 грудня 2019 року після 962 діб роботи. Попередній рекорд складав 940 днів і був встановлений на АЕС “Хейшем ІІ” (реактор з газовим охолодженням) у Великій Британії у вересні 2016 року.

За матеріалами: World Nuclear News.