Без мутантів. З’явився анонс відеогри, у якій треба грати за ліквідаторів аварії на ЧАЕС

На YouTube-каналі польської студії відеоігор ThePlayWay  виклали відеоролик про геймплей гри Chernobyl Liquidators Simulator (“Симулятор чорнобильских ліквідаторів”), яка перебуває в розробці.

Відео, що триває три хвилини, демонструє ігровий простір ― місто Прип’ять і Чорнобильську АЕС 1986 року під час аварії 1986 року та після. За сюжетом гри гравцю потрібно буде брати участь у ліквідації наслідків катастрофи 26 квітня 1986-го.  У ролику персонажами були: працівники станції, пожежники, дозиметристи, спеціалісти з дезактивації тощо. Розробники акцентують на максимально реалістичному відтворенні середовища навколо і всередині АЕС. Гравцю дадуть змогу гасити пожежу, заходити в басейн-барботер, покинуті будинки Прип’яті й багато іншого. Як і в житті, ліквідатори відчуватимуть симптоми променевої хвороби.

“Метою гри буде обстеження Чорнобиля й Прип’яті, порятунок людей у їхніх домівках, знищення заражених тварин і намагання уникнути смертельної дози радіації” ― говорять розробники. ― У цій грі не буде мутантів чи монстрів, з якими треба буде битися.  Зате потрібно буде важко працювати, щоб стримати поширення радіації, допомагати людям і  діяти спільно з органами влади”.

Опубліковане відео є пре-альфа-версією гри. Дату остаточного релізу поки не оголошують.