Шведська енергокомпанія Vattenfall не закуповуватиме російське ядерне паливо

У зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну, шведська компанія Vattenfall, яка є однією з найбільших виробників та продавців електроенергії та тепла в Європі, відмовилася від подальшої закупівлі російського ядерного палива для своїх атомних електростанцій до подальшого розпорядження.

«Компанія Vattenfall вирішила, що до подальшого розпорядження заплановані поставки ядерного палива з росії на наші атомні електростанції не здійснюватимуться. Натомість ми забезпечили альтернативні постачання ядерного палива і тим самим забезпечили виробництво електроенергії на наших атомних електростанціях», – генеральна директорка Анна Борг.

У компанії зауважили, що їх стратегія закупівель базується на наявності кількох постачальників з різних країн, що гарантує незалежність і безпеку поставок на атомні електростанції. Відповідно рішення про відмову від російського ядерного палива не вплине на роботу атомних електростанцій.

Варто зазначити, що контракт було підписано компанією Vattenfall у 2016 році на постачання ядерного палива для реакторів Ringhals 3 та Ringhals 4 у період з 2018 по 2025 роки.

За інформацією прес-служби Vattenfall