У Івано-Франківську розробили прилад для моніторингу та сповіщення про хімічну та радіаційну загрози

Івано-Франківська команда «EcoCity» найближчим часом закінчить розробку і виготовлення першого прототипу приладу Hazard Detector, призначеного для моніторингу викидів хімічних речовин (хлору, фосфіну) та вимірювання радіаційного фону. 

Hazard detector може комплектуватися 2 електрохімічними, термокомпенсованими сенсорами на шкідливі гази з переліку CL2, NH3, PH3, H2S, HCL, HF, NO2, SO2, а також виносним газорозрядним сенсором радіаційного фону. 

Основне завдання приладу – завчасно сповістити про небезпечну концентрацію газів чи радіаційний фон для користувача. Частота оновлення сенсорів відбувається кожні 5 секунд. Сповіщення здійснюється за допомогою вібросигналу, звукового сигналу (можна відключити), а також через відображення на дисплей (можна відключити). 

Прилад зберігає на внутрішній носій пам’яті дані вимірювань, які за допомогою бездротового з’єднання Wi-Fi можна вивантажити і відправити файлом. За умови підключення до смартфона через Wi-Fi можна передавати щохвилинні усереднені дані вимірювань на будь-який сервер. 

Живлення внутрішньої акумуляторної батареї вистачатиме на 24 години автономної роботи. Час повного заряду від мережі – до 7 годин. 

За інформацією «Репортер»