Сенатори США хочуть заборонити імпорт російського урану

Сенатори США від Демократичної та Республіканської партій представили двопартійний законопроєкт про заборону імпорту російського урану. Законопроєкт є доповненням Сенату до законопроєкту H.R. 1042, який був представлений минулого місяця членами Палати представників США Кеті Макморріс Роджерс та Бобом Латтою. 

Сенатор від Республіканської партії Джон Баррассо заявив, що кожен долар, який США платять росії за уран, підтримує війну владіміра путіна проти України. Саме тому США повинні назавжди прибрати з американського ринку всю російську енергію, включаючи уран. Крім того, американська атомна галузь готова відмовитися від російського урану, а в Вайомінгу є всі ресурси для нарощування виробництва урану в США. Заборона на імпорт російського урану ще більше послабить воєнну машину росії, допоможе відродити американське виробництво урану та підвищить рівень національної безпеки. 

Брак потужностей для виробництва збагаченого урану у США призвело до небезпечної залежності від російського ядерного палива, яка наразі складає більше 20%. Цей законопроєкт буде гарантією того, що американські атомні енергетичні компанії не залежатимуть від уранового палива, що імпортується з росії. Про це заявив Сенатор від Демократичної партії Джо Менчін. 

За інформацією комітету з енергетики та природних ресурсів Сенату США