Зруйновані кордони: радіаційне обстеження Київщини

Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки запрошує до зустрічі у Національному музеї “Чорнобиль”, яка відбудеться 25 квітня о 17 годині.
 
До 37-ої річниці аварії на ЧАЕС ДНТЦ ЯРБ проведе захід “НЕлекція: радіаційна небезпека воєнного часу” та презентує експозицію “Зруйновані кордони: радіаційне обстеження Київщини”.
 
Відвідувачі музею зможуть поспілкуватися із учасниками проєкту “SURVEY-ОБСТЕЖЕННЯ” – членами екіпажу мобільної лабораторії радіаційної розвідки та ознайомитися із результатами радіаційного обстеження деокупованих територій Київської області безпосередньо біля експозиції.
 
Головною метою заходу є підвищення обізнаності населення з питань радіаційної безпеки, інформування про наслідки вторгнення російської федерації на територію зони відчуження та зони безумовного (обов’язкового) відселення (ЗВіЗБ(О)В).
 
До зустрічі запрошуються фахівці, а також пересічні громадяни, адже, як зазначають організатори, питання, що підніматимуться є актуальними для країни, яка перебуває у стані війни.